NOVI LIST / PRIMORSKI LIST 28. listopada 2007.: PJESNIKINJA I DOBRI DUH GROBNIŠĆINE VLASTA JURETIĆ O RIJECI DANAS, O RIJECI NEKAD, O RIJEČKOM IDENTITETU...

Rika svetoga Vida, tu mi mati vrata otvara
 
Samo Riječani s dušom, noseći svoj grad u srcu rođenjem ili življenjem u njemu, ako Grad istinski svojim ćute, u svakome slučaju samo su takvi Riječani stvarali i danas stvaraju identitet grada Rijeke 
O identitetu Rijeke već desetljećima govorim i pišem o svemu onom što me se u mojemu gradu posebno dojmi. Svoje sam dojmove često pisala u pjesmama pa tako i u pjesmi Rika svetoga Vida, tu mi mati vrata otvara, autora glazbe Vinka Škarona, izvođača Duška Jeličića i Klape Fortunal, koji smo videospot zahvaljujući razumijevanju i potpori Grada Rijeke predstavili u lipanjskim danima proslave Dana Grada i zaštitnika Rijeke svetoga Vida 2005. godine. 

We use cookies

Koristimo kolačiće
Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku.
Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje , Klikom na gumb 'UREDU' pristajete na korištenje kolačića.