PRIPOVJEDAČ: Raspričale jutros latice se bijele,
  da im dićꞌ se gore i one bi sjele…

PRVA: Vidi kolika sam a vjetrić me ljulja,

DRUGA: A vidi tek mene, stara klupa žulja.

PRIPOVJEDAČ:Da joj se odmaknut dalje samo mrvu,
izbjegla bi pogled ka trošnome drvu.

TREĆA: Tko zna što svegꞌ gore na klupici čeka?

ČETVRTA: Misliš da klupica samo na nas čeka?

TREĆA: Sigurno je bolje, nego što je dolje.

PRVA: A za podići se samo treba volje!

DRUGA: Što nam sav trud vrijedi
kad starica gore sjedi?

ČETVRTA: Da, starica je klupu prisvojila
i jučer je na njoj naglas govorila

Add a comment

 

DJELA ZA SCENSKA UPRIZORENJA

Djela za scenska uprizorenja  pretežito su na čakavštini. Izvođena su na području županija Primorsko-goranske i Istarske za mnoge prigode. Između ostaloga, isječak iz komedije "Domaći trokut", u izvedbi glumaca DK Tavaloni Roberta Zaharije i Lidije Malnar, emitiran na televiziji Kanal Ri.
 
Komedije "Domaći trokut" i "Zrno šenice" predstavljene su u raznim izvedbama i prigodama. Komediju"Domaći trokut" izvodili su članovi Dramske kumpanije "Tavaloni" u Poljskoj, kao dio "Čavjanske kartuline", u kojoj su osim njih nastupali Klapa "Grobnik", Grobnički dondolaši i članovi Scenske skupine Katedre ČSG. Stručni ocjenjivački sud je na međunarodnoj smotri folklora u Wrzesnii 2003. godine ovu predstavu proglasio najboljim kazališnim ostvarenjem temeljenim na folkloru.

Od više desetaka djela za scenska uprizorenja pisanih za djecu, do sada su izvođeni igrokazi : Nedija va razredu, Turizam, Naše teme i dileme, Tenisice, etikete i Europa, Abeceda va boji, Z duga zvon zvoni, Bura, Sveti Mikula /glazba: Barbara Ćućić/, Božić je va srcu mir i dobro/glazba: Ivica Badurina, Ivica Frleta i Antun Mario Kamenar/ … SLIKE SVAKODNEVICE I OSTALO: Povedajka čez godišća /glazbeno-scensko/ Grobničkoj mlikarici pod križon, Audicija za Grobničku scenu, Kroz dolinu mojega djetinjstva, Z duga zvon zvoni /glazba Vinko Škaron/…

Add a comment